De veehouderij is onze basis

De Logispan groep heeft de veehouderij als basis, vanuit deze sector zijn wij ruim zestig jaar geleden begonnen, en nog steeds is het een belangrijke afzetmarkt binnen onze groep. Door onze ervaring weten wij als geen ander welk soort strooisel voor welk dier het meest geschikt is.

Hoogwaardige strooisels

Al onze strooisels zijn zowel los als verpakt leverbaar

Al onze zaagsel en houtvezelproducten worden door ons gezeefd en verwerkt tot een hoogwaardige strooisel voor de intensieve veehouderij en de paardensector. De Logispan groep is GMP+ en Securefeed gecertificeerd en wil daarmee een betrouwbare partner zijn voor haar klanten.

Kijk hieronder naar onze producten, of wilt u advies op maat? Neem dan contact op met onze binnendienst.

Houtvezel

Het houtvezel van Logispan wordt speciaal aanbevolen als ideale bedding voor uw paarden en kippen. Het is het meest stofvrije bodemstrooisel, waardoor irritatie van de luchtwegen zoveel mogelijk wordt voorkomen. Wij kunnen onze houtvezels zowel verpakt in balen als losgestort leveren. Houders van paarden en kippen kiezen daarom bijna altijd voor de houtvezel van Logispan.

Zaagsel

Het zaagsel van Logispan wordt vooral als bedding gebruikt in de varkens- en rundveehouderijen. Zaagsel is een fijn houtproduct en is fijner van structuur dan de houtvezel. Logispan levert het zaagsel zowel vers gezaagd, als gedroogd. Dit gebruiksvriendelijke product heeft een groot absorptievermogen en dat maakt zaagsel als bodembedekker bijzonder functioneel.

Turfstrooisel

Onze turfstrooisel is ideaal voor diepstrooiselboxen en voor in de pluimveestallen, . Het gebruik van turfstrooisel leidt tot droge stallen en het zorgt voor meer comfort en een beter stalklimaat. Het is zacht, plakt niet, heeft een hoge vochtopname en groot verend vermogen. Bij pluimvee zorgt het voor minder voetzoollaesies en bij melkvee is het risico op bacteries nagenoeg uitgesloten