Bodembedekkers zijn resthoutproducten die gebruikt kunnen worden voor de aanleg van tuinen, paden in (beheerde) bossen of als looppaden in parken. Logispan levert diverse soorten bodembedekkers, variërend van boomschors tot houtspaan of houtchips. U kunt deze producten in bulk bestellen, maar ook verpakt in big bags of in diverse literzakken.

  • Boomschors: Door het afzeven en bewerken van ruwe boomschors ontstaat een diverse schorsproducten. Boomschors wordt gebruikt in tuinen waardoor, de groei van onkruid beperkt wordt en het vocht langer in de grond wordt vastgehouden.
  • Naaldhoutchips: Naaldhoutchips zijn houtspaanders die worden gesorteerd, gekalibreerd en gezeefd. Dat zorgt ervoor dat naaldhoutchips valdempende eigenschappen hebben. Het hout is afkomstig van naaldbomen uit Nederland, Duitsland en België en is geschikt als beschermmiddel in speeltuinen, maar kan ook voor het aanleggen van wandelpaden.
  • Cacaodoppen: Cacaodoppen worden verkregen vanuit de productie van chocolade.  Cacaodoppen zijn geschikt als bodembedekking voor praktisch alle gewassen en elke grondsoort met veel voordelen; milieuvriendelijk, voorkomt onkruid, weer katten en slakken en is decoratief.
  • Hydrokorrels: Hydrokorrels zijn geëxpandeerde kleikorrels speciale kleikorrels die door verhitting zijn uitgezet. Hydrokorrels zijn poreus waardoor ze water opnemen, en weer afgeven. Tussen de korrels zit lucht. Leverbaar in zakken, BigBags en losgestort.

Meer weten over de bodembedekkers van Logispan? Neem contact met ons op; we adviseren u graag!

Naaldhoutchips

Naaldhoutchips zijn houtspaanders die worden gesorteerd, gekalibreerd en gezeefd. Dat zorgt ervoor dat naaldhoutchips valdempende eigenschappen hebben. Het hout is afkomstig van naaldbomen uit de Benelux en Duitsland en is geschikt als beschermmiddel in speeltuinen, maar kan ook voor het aanleggen van wandelpaden.

Boomschors

Door het afzeven en bewerken van ruwe boomschors ontstaat een diversiteit aan schorsproducten. Boomschors wordt gebruikt in tuinen waardoor, de groei van onkruid beperkt wordt en het vocht langer in de grond wordt vastgehouden.

Meer informatie

Hydrokorrels

Hydrokorrels zijn geëxpandeerde kleikorrels speciale kleikorrels die door verhitting zijn uitgezet. Hydrokorrels zijn poreus waardoor ze water opnemen, en weer afgeven. Tussen de korrels zit lucht. Leverbaar in zakken, BigBags en losgestort

Cacaodoppen

Cacaodoppen worden verkregen vanuit de productie van chocolade.  Cacaodoppen zijn geschikt als bodembedekking voor praktisch alle gewassen en elke grondsoort met veel voordelen; milieuvriendelijk, voorkomt onkruid, weer katten en slakken en is decoratief