Logispan levert diverse groei- en bodemverbeteraars.

Een overzicht van de groei- en bodemverbeteraars van Logispan:

  • Turfstrooisel: dit natuurlijke product is gewonnen uit de bovenste veenlaag. Doordat turf water vasthoudt, voorkomt deze bodemverbeteraar uitdroging van de bodem. Turfstrooisel is zeer geschikt voor het afdekken van borders en biedt bescherming tegen de vorst. Door de lage PH-waarde is turfstrooisel eveneens geschikt voor het aanvullen van plantgaten van zuurminnende gewassen, zoals Rododendron en heide.
  • Bemeste tuinaarde: dit mengsel van tuinturf en andere meststoffen is de perfecte tuinaarde om een tuin mee aan te leggen, borders op te hogen of te egaliseren. Doordat bemeste tuinaarde PH-neutraal is, is het niet geschikt voor kamer- en kuipplanten.
  • Groencompost: het groenafval uit tuinen en parken wordt ook wel groencompost genoemd. In het composteringsproces blijven nutriĆ«nten, kalk, kalium, stikstof en fosfor behouden. Deze stoffen helpen bij het creĆ«ren van een vruchtbare bodem. Het hoge organische stof gehalte zorgt er voor dat in de bodem gezonde wortelstelsels worden ontwikkeld.

Levering bodemverbeteraars

Bent u op zoek naar een leverancier van bodemverbeteraars? Dan bent u bij Logispan aan het goede adres. U hebt de mogelijkheid om onze producten zowel in zakken, big bags als in bulk te bestellen. Op die manier kunt u altijd kiezen voor een toelevering die past bij uw wens.

Turfstrooisel

Turfstrooisel bestaat uit doorvroren zwartveen en is goed geschikt om de structuur in de grond te verbeteren. Door te verwerken door in bovenlaag van de tuin zorg je ervoor dat de bodemvruchtbaarheid wordt verhoogd, wat ten goede komt voor de wortel van de plant.

Bemeste tuinaarde

Tuinaarde is een substraat samengesteld uit diverse organische stoffen zoals veen, compost en zand. Tuinaarde wordt toegepast op percelen voor aanvulling en of verbetering van de teeltlaag.

Groencompost

Groencompost voldoet aan het RHP keurmerk en bestaat enkel uit grondstoffen die van natuurlijke oorsprong zijn. Door het toepassen van compost worden vocht en voedingsstoffen beter vastgehouden en wordt tevens de bodemvruchtbaarheid verhoogd.