Het versnellen van het bestelproces van Bustotaal

De klant staat voorop

Wouter Roorda is elke dag bezig om onze webshop Bustotaal zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Zijn taak is om de online bestellingen op tijd klaar te zetten voor de transporteur, om klanten te helpen met inladen en vragen te beantwoorden van klanten. Dat is elke dag weer een uitdaging, omdat de webshop snel doorgroeit. Daarom is het optimaliseren van het bestel- en verzendproces cruciaal. In deze blog gaan wij daar verder op in.

Een webshop voor particulieren

Bustotaal verkoopt elke dag producten voor de kachel en de tuin aan particulieren. Dat varieert van houtpellets en haardhout tot houtchips en boomschors. De particuliere koper kan deze producten afhalen bij ons op locatie, maar ook thuis laten bezorgen. In dat laatste geval is het van belang dat het bestel- en verzendproces zo duurzaam, gemakkelijk en snel mogelijk verloopt. Wouter zegt daarover: ‘De klant staat bij Bustotaal altijd voorop. Het is daarom van belang dat de klant zijn bestelling zo snel mogelijk ontvangt.’

Verbetering van het bestelproces

Om de bestelling zo snel mogelijk bij de klant te bezorgen, zijn wij elke dag bezig met verbeteringen aan het bestel- en verzendproces. Onlangs hebben wij daarom een Big Bag vuller aangeschaft: een machine dat, zoals de naam doet vermoeden, onze Big Bags automatisch gaat vullen. De Big Bag vuller heeft een eenvoudige werking. Vanuit de opslag gaat een product, bijvoorbeeld boomschors of houtchips, op de afvoerband. Deze afvoerband is gekoppeld aan een instorttrechter, waaraan een Big Bag is vastgemaakt. Door middel van de afvoerband gaat het product gelijkmatig in een Big Bag. Doordat de afvoerband een automatische start-stop en line-control heeft, kan het proces goed in de gaten worden gehouden. Daarmee wordt voorkomen dat een Big Bag ‘overstroomt’. Nadat een Big Bag is gevuld, kan deze eenvoudig worden weggehaald met een heftruck en is de bestelling meteen klaar voor verzending.

Wouter vertelt over de Big Bag vuller: ‘Door de aanschaf van de Big Bag vuller kunnen wij het proces veel sneller laten verlopen. Daar heeft de klant voordeel aan, maar wij ook.’ Het voordeel voor de klant is dat producten sneller uitgeleverd kunnen worden. Het voordeel voor ons is dat met minder handmatig werk, meer Big Bags per uur kunnen worden gevuld. Oftewel, dat is een win-winsituatie voor de klant en voor ons. Benieuwd welke producten wij in Big Bags verkopen? Bekijk dan de website van Bustotaal!