Biomassacentrales in Europa vertrouwen op ons als leverancier van houtachtige biomassa voor hun centrale. Wij beschikken over een groot netwerk van toeleveranciers en transporteurs en willen ons onderscheiden door een hoge en constante levering van gecertificeerde biomassa. Voor biomassaleveringen in Nederland zijn wij gecertificeerd met NTA 8080 en in Duitsland met het LPM-certificaat. Daarnaast mogen wij onder de nieuwe regelgeving van Renewable Energy Directive (RED II). Lees hier meer over in ons blog.

Dat wij onder deze certificaten leveren, betekent dat onze biomassaproducten uitsluitend afkomstig zijn van (vergund) onderhoud aan bomen, planten en struiken. Onze producten zijn nooit rechtstreeks afkomstig vanuit het bos. Daarnaast worden er geen gezonde bomen gebruikt voor het creëren van houtachtige biomassa. Onze biomassaproducten komen rechtstreeks vrij bij groenwerkzaamheden, bijvoorbeeld door loonwerkers of ingezameld bij een groenbank van een gemeente of provincie.

Daarmee weten wij waar het hout vandaan komt en kunnen wij altijd garanderen dat het hout voldoet aan de gestelde eisen. Dat doen wij door onder andere een administratie bij te houden, waarmee wij inzichtelijk maken waarvan het hout afkomstig is en welke kwaliteitscontroles de producten hebben ondergaan. Kunnen wij niet inzichtelijk maken waar het hout vandaan komt, dan kopen wij het product niet in.