Met een hoofdkantoor in het aardbevingsgebied is Logispan gebrand om duurzame en milieuvriendelijke producten te maken en te verkopen. Hierbij wordt sterk rekening gehouden met de impact van transport op het milieu. Daarom wordt de hele productieketen van ieder individueel product zo lokaal mogelijk gehouden. Voor Pelfin betekent dit praktisch dat grondstoffen nooit intercontinentaal aangevoerd worden, maar gewoon uit Frankrijk, Duitsland en de Benelux worden verkregen. Pelfin houtpellets en andere producten veroorzaken daarnaast geen extra boskap en hebben geen duizenden kilometers per vrachtwagen afgelegd.

Pelfin is gespecialiseerd in het recyclen van houtafval. Dit afvalhout, ook wel: resthout, halen wij zelf af bij grote fabriekszagerijen om er weer een mooi product van te (laten) maken! Het PEFC-certificaat dat Logispan voert staat garant voor een ononderbroken keten van duurzaam bosbeheer. Al het gebruikte hout komt uit daarvoor bestemde productiebossen. Wanneer een zagerij een boom verwerkt tot planken en balken, is er een groot deel van deze boom niet bruikbaar. Het zaagsel dat vrijkomt wordt in containers geblazen, welke door ons worden afgehaald. Deze containers brengen wij naar bijvoorbeeld houtpelletsfabrieken, om daar ook onze eigen Pelfin-houtpellets weer mee terug te nemen.

Hetzelfde geldt voor boomschors en houtchips. Ook dit is voor zagerijen een afvalproduct dat door ons wordt afgehaald voor een tweede leven in de tuin.

 

Dealer worden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de producten van Pelfin en wilt u meer weten? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Dealer worden