Strooisels kopen op onze nieuwe online-veiling

De online rol van Lisanne Bus

Binnen onze Fouragehandel hebben we een veilingsite gebouwd waar veehouders kunnen bieden op verschillende producten. In de opstartfase zijn we online gegaan met zo’n 500 klanten aldus Lisanne Bus.
“We merken dat vooral jongere boeren actief zijn op ons onlineplatform” zegt Lisanne “de oudere boeren zijn wat terughoudender en zien vaak liever dat er een persoonlijk contact is.” We hebben duizenden klanten aangeschreven om deel te nemen aan de online-veilingen. Tot op heden zien we dat ongeveer een kwart van die groep zich heeft aangemeld. Het principe op de veiling is heel eenvoudig, verteld Lisanne “Er komt een product online voor een bepaalde prijs. De producten worden dagelijks aangeboden van 6:00 tot 22:30 uur en hoe langer men wacht, hoe verder de prijs zakt”. Je kunt een prijs invoeren en rustig afwachten, maar er zit natuurlijk wel een minimum aan het bedrag legt Lisanne uit. Als op een gegeven moment een deelnemer het product heeft gekocht, verdwijnt het meteen uit de veiling en worden er afspraken gemaakt voor aflevering.

Doorlopend verbeteringen doorvoeren

We zijn nog maar pas begonnen en zijn voortdurend bezig om verbeteringen door te voeren. “We hebben continu contact met de deelnemers en vragen hen om feedback”, aldus Lisanne. Een verandering die al is doorgevoerd is de notificatie via e-mail en sms. “Als een product online komt wat een klant al eerder heeft gekocht krijgt hij of zij een notificatie “. Dat is niet altijd nodig omdat je bijvoorbeeld net een partij hebt gekocht en nog voldoende voorraad hebt. We hebben het nu zo ingesteld dat je zelf kunt bepalen wanneer je een notificatie voor een bepaald product wil ontvangen.

Gemakkelijker en voordeliger maken, dat is de opzet

“Wij gaan actief bezig met het zoeken van klanten door middel van online en offline-campagnes”, zegt Lisanne. Met deze veilingsite willen we een nieuwe online weg in slaan, en willen de lijn tussen leverancier en afnemer zo kort mogelijk maken” De hele opzet van deze site is om het uiteindelijk gemakkelijker en voordeliger maken voor onze klanten, pas als we daarin zijn geslaagd ben is tevreden, aldus Lisanne.

Agrarische webshop

Naast dagelijkse veilingen kunnen klanten ook een compleet assortiment aan producten voor op het land, het erf en in de stal vinden. Neem een kijkje op de nieuwe site www.fouragehandelbus.nl