Het verkoop- en distributieproces van Pelfin houtpellets

En de onmisbare rol van Bas Poorta

Op zoveel mogelijk verkooppunten Pelfin houtpellets in de schappen: dat is het dagelijkse doel van Bas Poorta. Als retailmanager Pelfin binnen Logispan is hij verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van ons eigen merk houtpellets. De pellets worden verkocht via bouwmarken, tuincentra en kachelhandelaars in heel Nederland. Wat Bas precies doet en welke voordelen Pelfin houtpellets hebben ten opzichte van andere pellets, lees je in dit artikel.

Inkoop, verkoop en distributie houtpellets

Om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende Pelfin houtpellets in de schappen liggen, onderhouden we vanuit Logispan intensief contact met zagerijen in, voornamelijk, West-Europa. Logispan haalt het zaagsel van de zagerijen op en verzorgt het transport naar houtpelletfabrieken. Hier wordt het resthout verwerkt tot bruine of witte houtpellets. Vanaf het moment dat de houtpellets in Pelfin zakjes de fabriek uitrollen, is Bas aan zet. Hij zorgt dat de houtpellets op de juiste manier worden gedistribueerd naar retailzaken in heel Nederland en onderhoudt dagelijks contact met retailers, om zich ervan te verzekeren dat de orders van de dag ervoor op tijd zijn aangekomen. Hij zorgt ervoor dat de logistiek volgens planning verloopt en zoekt proactief naar partnerships met nieuwe retailers. En alsof zijn dag dan nog niet vol genoeg zit, heeft Bas een neus voor kansrijke nieuwe afzetmarkten.

Zuivere brandstof

Doordat Bas volledig achter het verhaal staat, verkoopt hij ‘zijn’ Pelfin pellets met veel plezier en het grootste gemak. Zo streven we bij Logispan naar een zo duurzaam en groen mogelijk productieproces en zorgen we ervoor dat Pelfin pellets ook echt een milieuvriendelijk alternatief zijn voor fossiele brandstoffen. Dat doen we allereerst door geen kunstmatige bindmiddelen of lijmstoffen toe te voegen tijdens de productie van de pellets. In plaats daarvan maken we gebruik van het – van nature aanwezige – hars in het hout. Door het zaagsel onder hoge druk samen te persen, creëren we zonder kunstmatige toevoegingen de gewenste vorm.

Niet alleen de grondstoffen van Pelfin pellets zijn duurzaam; ook de productie- en verkoopketen houden we zo kort mogelijk. Zo komt al het zaagsel dat we gebruiken voor de productie van pellets uit lokale zagerijen in West-Europa. Door vervolgens ook de productie en de verkoop lokaal te houden, drukken we het transport in de productieketen. Daarnaast weten we zeker dat het zaagsel schoon en onbehandeld is. De uitgebreide administratie die we voeren, heeft ertoe geleid dat zowel de witte als de bruine Pelfin houtpellets een certificering hebben. Deze certificaten vind je terug op de verpakkingen van de houtpellets.

Gecertificeerde houtpellets

Zo voldoen de witte pellets aan de DIN+ én de EN+ norm. Dat betekent dat we zeker weten dat het voor de productie gebruikte zaagsel afkomstig is van puur naaldhout. Bovendien hebben witte pellets een minimale verbrandingswaarde van 4,7 KWh en een constante kwaliteit. Ook kunnen we precies aantonen welke zagerij het zaagsel geleverd heeft. De bruine pellets hebben een DIN+ certificaat. Daardoor zijn gebruikers verzekerd van een goed rendement, juiste dichtheid en een asgehalte van minder dan 0,5%. Ook tonen we met een DIN+ certificaat aan dat de pellets geproduceerd zijn met schoon en onbehandeld houtzaagsel. Lees meer over DIN+ & EN+ certificering.

Zowel met het DIN+ als de EN+ certificaat tonen we aan dat Pelfin houtpellets tot de hoogste kwaliteit op de markt behoren, een uitstekende verbrandingswaarde hebben en bovendien goed zijn voor de pelletkachel. En dat laatste is van groot belang voor consumenten. Kachelverkopers trekken namelijk in toenemende mate de garantie op een kachel in, als aantoonbaar is dat de consument niet-gecertificeerde houtpellets gebruikt heeft.

Partnership met Pelfin

Doordat pellets een duurzaam alternatief zijn voor reguliere, fossiele brandstoffen, ziet Bas de populariteit van pelletkachels de laatste jaren toenemen. Pelletkachels worden gebruikt ‘voor de sfeer’, als bijstook op een reguliere verwarming, maar ook steeds vaker als enige warmtebron in een woning of gebouw. De Pelfin houtpellets zijn voor geschikt voor groot- én kleinverbruik en per zak, pallet of big bag verkrijgbaar.

Bent u eigenaar van een retailzaak en wilt u uw klanten gecertificeerde houtpellets van de hoogste kwaliteit aanbieden? Neem dan contact op met Bas Poorta, hij vertelt u graag meer over een partnership met Pelfin.

Neem contact op

Verschil witte en bruine pellets

Pelfin pellets zijn verkrijgbaar in twee varianten: witte en bruine pellets. Niet alleen de kleur van de pellets verschilt, ook de grondstof is anders. Zo bestaan de witte houtpellets voor 100% uit naaldhout, terwijl de bruine pellets voor 30% uit naaldhout en voor 70% uit loof- en hardhout bestaan. Dat verschil merk je in de verbranding; witte houtpellets branden rustiger en schoner dan hun ‘bruine broertje’. Daardoor blijft er minder as in de kachel achter – en hoeven consumenten hun pelletkachel minder vaak schoon te maken dan bij gebruik van bruine pellets. Witte pellets zijn dan ook iets duurder dan bruine pellets. Bruine pellets branden daarentegen heter en minder fel en dat maakt ze geschikter voor het verwarmen van grote ruimtes.